Rakennuksen kosteus- ja sisäilmatekninen kuntotutkimus -opas päivitetty

Rakennuksen kosteus- ja sisäilmatekninen kuntotutkimus -opas on päivitetty.  Uusittu opas tuo aikaisemman version julkaisusta kuluneiden melkein 20 vuoden aikana kertyneet opit ja tiedot alan toimijoille yhteisesti käytäntöön. Ympäristöministeriön julkaiseman oppaan päivitystyön toteutti Vahanen-yhtiöt. Sisäilmatalon toimitusjohtaja Jukka-Pekka Kärki toimi asiantuntijana oppaan ohjausryhmässä.

Rakennuksen kosteus- ja sisäilmatekninen kuntotutkimus -oppaan tarkoituksena on toimia oppikirjana ja ohjeena kosteus- ja mikrobivaurioiden ja rakennusten sisäilmaongelmien kanssa tekemisissä oleville kuntotutkijoille ja muille asiantuntijoille. Opas antaa käytännön ohjeita rakennusalan ammattilaisille kosteus- ja homevaurioituneiden tai muuten sisäilmaongelmaisten rakennusten kuntotutkimusten suunnittelusta, tekemisestä ja tutkimustulosten analysoinnista ja raportoinnista.

Oppaassa kuvataan tärkeimmät sisäilman laatua heikentävät tekijät ja niiden tutkimusmenetelmät. Sisäympäristön fysikaalisista olosuhteista tarkastellaan kosteutta ja lämpötilaa, jotka liittyvät kiinteästi rakennusten kosteus- ja lämpötekniseen toimivuuteen ja koettuun sisäilman laatuun. Lisäksi oppaassa käsitellään mm. aiheeseen liittyvää lainsäädäntöä, kuntotutkimuksen tilaamiseen liittyvää ohjeistusta sekä kuntotutkimusten tekijöiden pätevyysvaatimuksia ja pätevöitymistapoja.

Lue lisää:
Valtioneuvoston julkaisuarkisto/Rakennuksen kosteus- ja sisäilmatekninen kuntotutkimus